Sadrokartónové konštrukcie už nie sú žiadnou novinkou na stavebnom trhu, ale inovácie z týchto konštrukcií a kvalitná montáž sadrokartónu s dobre spracovanými detailami sú oblasti kde vieme zákazníkovi ponúknuť niečo navyše.

Bežný investor, stavebník sa zväčša zaujíma o to aby sa konštrukcia zhotovila na čas a finančne najefektívnejšie, a málokedy má čas na detailné študovanie systémov a možností montáže sadrokartónu.

Väčšinou platí zásada, že kvalitne zhotovená konštrukcia si vyžaduje čas na zabudovanie všetkých potrebných komponentov a tým cenová úroveň finálnej ceny vždy trochu narastá.

Našim cieľom je vždy ponúknuť zákazníkovi alternatívy a riešenia, ktoré by mohli zveľadiť alebo skvalitniť jeho pobyt v interiéri.


sadrokarton
  • Galéria realizovaných projektov

Najčastejšie konštrukcie

  • Sadrokartónový podhľad

    Jeho montáž si vyžaduje znalosti statiky pripevnenia pretože je to konštrukcia, ktorá bezprostredne ohrozuje zdravie osôb pohybujúcich sa pod ňou. Mnohokrát sa rieši akustika medzi dvomi podlažiami, ale aj požiarna bezpečnosť.

    Zdanlivo jednoduchá konštrukcia môže neodbornou montážou vykazovať veľa porúch.

  • Sadrokartónová priečka

    Montáž jednoduchej sadrokartónovej priečky by možno zvládol každý šikovnejší chlap či žena. No z dôvodu veľkého množstva alternatív priečok a náročnosti finálnej povrchovej úpravy stykov sadrokartónových platní by bolo vhodné, aby to robili skúsení montážnici.

    Tí vedia odporučiť vhodný typ sadrokartónovej priečky a finálne vytmelené styky dosiek nie sú po maľovaní viditeľné.

    Sadrokartónové priečky vedia v súčasnej dobe dosahovať z hľadiska prierazu a vešania predmetov veľmi vysoké pevnostné parametre a z hľadiska akustického ďaleko prevyšujú murované konštrukcie.

  • Sadrokartónové predsteny

    Tieto konštrukcie nám ponúkajú jednoduchú úpravu pôvodnej steny alebo stĺpa. Môžeme ju vyhotoviť suchou montážou pomocou konštrukcie z profilov, alebo nalepením sadrokartónovej dosky.

    Takouto úpravou vytvoríme za krátky čas nový a rovný povrch pre ďalšie povrchové úpravy (maľovanie, tapetovanie, obkladanie…).

    Je to finančne a časovo nenáročná konštrukcia. Pri starej a krivej stene máte vždy jednotnú cenu, no pri omietaní takejto steny nikdy neviete, koľko materiálu sa na omietku spotrebuje.

Inovatívne konštrukcie

  • Priečky, podhľady pre zdravšie bývanie (znižovanie nebezpečných výparov v interiéri)

    V prípade že sa rozhodnete investovať do svojho zdravšieho bývania, tak montážou sadrokartónovej dosky Activ´Air znížite hladinu škodlivej látky Formaldehyd v interiéri až o 70 %. Táto škodlivá látka sa vyskytuje v drevotrieskovom nábytku, kobercoch, textíliách, kozmetických prostriedkoch, atď. Toto rozhodnutie vás bude stáť navyše cca 1€/m2.
  • Akustické priečky a predsteny pre pokojnejší spánok

    Prieskumy poukazujú na to, že ľudia pri zaobstarávaní bývania zabúdajú riešiť akustiku stavebných konštrukcií (hluk zo susedných bytov, hluk z exteriéru, …), ale pri užívaní priestorov je to druhý najfrekventovanejší problém. V bytovej výstavbe sa vo veľkej miere vyskytujú akustické predsadené steny, pri výstavbe kancelári sú to vo veľkej miere akustické priečky.

    Je dávno známe, že akustické priečky (steny) sa dajú vyhotoviť oveľa efektívnejšie ako murované. Pri rovnakej hrúbke steny znížia vnímanie hluku aj o polovicu.

  • Akustické podhľady pre interiérovú akustiku a dizajn

    Akustika pri podhľadoch sa môže riešiť v dvoch hľadiskách. Posudzovanie zvuku v rámci priestoru (ozvena, zrozumiteľnosť,…) a tlmenie hluku, ktorý prechádza z miestnosti do miestnosti cez stavebné konštrukcie.

    Zvuk v rámci priestoru riešime väčšinou dierovanými sadrokartónovými doskami (Vogl, Rigitone, Cleaneo,…), prechod hluku do priestoru riešime väčšinou plnými akustickými sadrokartónovými doskami v kombinácií s akustickou izoláciou v danom systéme. Montáž takýchto konštrukcií je určite potrebné zveriť spoločnosti so skúsenosťami.

  • Požiarne konštrukcie pre bezpečné bývanie

    Tieto konštrukcie sú navrhované a realizované v súlade s požiarnou ochranou objektov a vyžaduje si certifikovanú montážnu firmu. S dôverou sa môžete obrátiť na nás.

     

  • Priečky pre rôzne pevné kotvenia interiérového zariadenia

    Mýtus, že sadrokartónové konštrukcie sú slabé a treba ich v miestach kotvenia zariaďovacích predmetov a kuchynských liniek vystužovať drevovláknitými doskami stále pretrváva, no nové technológie výroby sadrokartónových dosiek už toto majú vyriešené niekoľko rokov.

    Medzi takéto pevné sadrokartónové dosky patria napr.: Habito, Diamant, Rigistabil. Montáž takýchto sadrokartónových dosiek vyžaduje osobité informácie k montáži a špeciálne náradie. Skúsenosti i v tejto oblasti vám prinesú kvalitnú pevnú konštrukciu.

Na nás sa môžete spoľahnúť

Seriozná a kvalitná práca

Ponúkame serióznu prácu s vysokým nasadením

Dlhoročné skúsenosti

Garantujeme odbornosť a skúsenosť v stavebnom segmente

Spoľahlivý obchodný partner

Spolupracujeme s kvalitnými subdodávateľmi

Ušetríme Vám čas i peniaze

Navrhneme efektívne finančné riešenie Vášho projektu

Efektívné riešenia

Poradíme Vám technické a efektívné riešenie pre Váš projekt

Zabezbečenie služieb

Pomôžeme Vám zabezpečiť aj dodatočné služby

Kontaktujte nás pre nezáväznu cenovú ponuku